Tratamientos Fitosanitarios

El nuevo marco legislativo que nos sitúa el Real Decreto 1311/2012 sobre el uso sostenible de los productos fitosanitarios nos dirige hacia un concepto global de gestión integrada de los espacios verdes y, por tanto, a una lucha integrada de las plagas y enfermedades.

MOIX, Serveis i Obras S.L, plantea un servicio basado en la gestión integrada de plagas y enfermedades (GIP) en los diferentes espacios verdes de nuestros pueblos y ciudades, reduciendo al máximo la aplicación de productos químicos que puedan comportar un agravio para la biodiversidad presente en cada espacio.

TECNIQUES DE LLUITA INTEGRADA

CONTROL BIOLÒGIC

El control biològic és una de les tècniques més importants en el control integrat de plagues i malalties (GIP). Aquest mètode de control consisteix en la utilització d’organismes vius per  controlar les poblacions d’un altre organisme, el qual és considerant l’agent causant de la plaga.  El concepte control és molt important ja que no parlem d’erradicar una plaga si no de mantenir-la dins d’uns llindars de tolerància. 

Parlem de control biològic quan utilitzem parasitoids, depredadors i control microbià (microorganismes i nematodes). També estan incloses les tècniques de control per interferència en el comportament. Per poder dur a terme un bon control biològic cal tenir en compte quatre  factors:

  • Conèixer els condicionants climàtics i els estats fenològics de la vegetació objecte de tractament. 
  • Coneixement de la dinàmica poblacional i l’estat fenològic de la plaga que pot ser atacada per l’agent biològic.
  • Aplicació dels agents biològics en el moment òptim per a obtenir el major percentatge d’èxit. 
  • Seguiment periòdic de l’evolució de la plaga i de l’agent biològic un cop realitzats els alliberaments. 

 

 

 

ENDOTERÀPIA

L’endoteràpia és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de l’arbrat respecte als tradicionals tractaments aeris, en el que destaquem, d’una banda, l’absència de nebulització o atomització de productes químics en l’ambient i, per l’altre, la total innocuïtat per a la salut dels ciutadans podent-se utilitzar a qualsevol hora del dia. Aquest mètode compte amb l’avantatge de poder focalitzar el tractament, evitant així els tractaments indiscriminats. 

El  sistema consisteix en la injecció en el tronc d’una substància nutritiva o fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. MOIX disposa de la maquinària  necessària pels tractaments ja que les casuístiques varien segons l’espècie objecte de tractament.

Treballem amb Arborsistem i Endoterapia Vegetal

 

 

TRACTAMENTS AMB ATOMITZADOR

La lluita integral de plagues i malalties no descarta l’ús de productes fitosanitaris, però sempre han de ser la darrera opció i s’han d’utilitzar els productes autoritzats pel ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. 

Abans de realitzar el tractament s’ajustarà el volum de producte segons les especificacions tècniques del fabricant i es revisarà l’equip atomitzador: broquets, pressió i velocitat de treball. 

MOIX també disposa de perxes de fibra de carboni pels tractaments a les palmeres.

Contacta